Δελτίο Τύπου

Συνεργασία του Δικτύου με την Περιβαλλοντική εκπαίδευση

της Α’θμιας και Β’βμιας Εκπ/σης του νομού Αχαΐας



Στα πλαίσια της ενημέρωσης όσο το δυνατόν περισσότερων ομάδων πληθυσμού για τα θέματα ηχορρύπανσης και θεωρώντας ότι η ενημέρωση αυτή πρέπει να ξεκινά από τη σχολική ηλικία όπου διαμορφώνονται οι πολίτες του αύριο, εκπρόσωποι του Δικτύου Φορέων για την Προστασία από την Ηχορρύπανση είχαν επαφές με τις υπεύθυνες Περιβαλλοντικής εκπαίδευσης της Α’θμιας και Β’βμιας Εκπ/σης του νομού Αχαΐας. Στις συναντήσεις αυτές οι υπεύθυνες κ.κ. Πηνελόπη Σακοβέλη και Ιωάννα Παπαϊωάννου, είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για την ύπαρξη και τη δράση του Δικτύου και να συζητήσουν ενδεχόμενη συνεργασία και δράσεις στα σχολεία του νομού.

 

Πιο συγκεκριμένα, συζητήθηκε το ενδεχόμενο, εκπρόσωποι του Δικτύου να ενημερώσουν τα σχολεία που υλοποιούν προγράμματα σχετικά με το αστικό περιβάλλον, για θέματα ήχου και ηχορρύπανσης, μέσα από οπτικοακουστικό υλικό, ενημερωτικά φυλλάδια, αφίσες και συμπλήρωση ερωτηματολογίων. Επίσης, θα διοργανώσουν κοινή ανοιχτή εκδήλωση ενημέρωσης των μαθητών αλλά και γενικότερα των πολιτών της Πάτρας, με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα κατά του Θορύβου στα μέσα Απριλίου.

Οι συναντήσεις έγιναν σε πολύ θετικό κλίμα, καθώς επιδίωξη όλων των πλευρών είναι η όσο το δυνατόν καλύτερη ενημέρωση των πολιτών και η ευαισθητοποίηση και απόκτηση παιδείας σε θέματα σχετικά με την ηχορρύπανση, ένα θέμα που ναι μεν θεωρείται έλασσον στην εποχή της κρίσης, ταλαιπωρεί όμως και δυσκολεύει τη ζωή και την ψυχική υγεία χιλιάδων συμπολιτών μας.

 

Οι υπεύθυνες Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ν. Αχαΐας

Α’θμιας: Πηνελόπη Σακοβέλη Β’θμιας: Ιωάννα Παπαϊωάννου

 

Οι Φορείς του Δικτύου για την Προστασία από την Ηχορρύπανση

—  ΚΙΝΗΣΗ ΠΡΟΤΑΣΗ www.protasi.org.gr

—  ΚΙΝΗΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΗΧΟΡΡΥΠΑΝΣΗΣ

—  ΚΟΙΝΟ_ΤΟΠΙΑ www.koinotopia.gr

—  ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΑΤΡΑΣ www.oikipa.gr

—  ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ www.politesendrasei.gr

 

Πληροφορίες για δημοσιογράφους: ΠΡΟΤΑΣΗ  2610.451790 (8-12π.μ.)

ΟΙΚΙΠΑ  2610.321010 (7–9μ.μ.), ΚΟΙΝΟ_ΤΟΠΙΑ  2615.002009

Copyright (c) ixoripansistop.gr 2013. All rights reserved.
Designed by Ergologic S.A.