ΔΡΑΣΕΙΣ 2012

-Δόθηκε ενημερωτική συνέντευξη τύπου στα τοπικά ΜΜΕ για τις δράσεις μας 

-Πήραμε μέρος στις συνεδριάσεις της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Πατρέων και κάναμε παρεμβάσεις

 

-Το Δίκτυο ενδυναμώθηκε και με μεμονωμένους κατοίκους της πόλης, οι οποίοι έχουν προβλήματα ηχορρύπανσης στις γειτονιές τους και αναπτύσσουν πρωτοβουλίες για τη μείωση και την προστασία τους.

-Θέσαμε το θέμα της ηχορρύπανσης από τα αυτοκίνητα και ιδιαίτερα το πρόβλημα  των κορναρισμάτων και των αυξημένων ταχυτήτων σε κατοικημένες περιοχές. Εκτυπώσαμε μονόφυλλο έντυπο που τοποθετείται στο παρμπρίζ και ζητά με ευγενικό τρόπο την έμπρακτη αρωγή των οδηγών στην μείωση της ηχορρύπανσης.  

-Στείλαμε επιστολή σε όλους τους επικεφαλείς των Δημοτικών παρατάξεων με τις επισημάνσεις μας ενόψει της ψήφισης του κανονισμού λειτουργίας νυχτερινών καταστημάτων.( Τελικά ο κανονισμός «πέρασε» χωρίς τις δικές μας επισημάνσεις από το δημοτικό Συμβούλιο αλλά κατόπιν «κόπηκε» από την Περιφέρεια για τυπικούς λόγους, έπειτα από ένσταση των καταστηματαρχών.)

-Έπειτα από παρατηρήσεις μας ότι υποθέσεις που αφορούν παραπτώματα σε σχέση με ηχορρύπανση δεν εξετάζονται σοβαρά και κωλυσιεργούν, ξεκινήσαμε διερεύνηση σε σχέση με αριθμό των μηνύσεων συγκεκριμένων νυχτερινών μαγαζιών τα οποία αποδεδειγμένα προκαλούν ηχορρύπανση και αν έχει επιβληθεί κάποιο πρόστιμο ή/και σε τι ενέργειες έχουν προβεί οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου. 

-Δελτίο τύπου για την λειτουργία των θερινών νυχτερινών καταστημάτων και την όχληση που προκαλούν ενώ οι θεσμικοί φορείς φαίνονται ανίκανοι ή όχι πρόθυμοι να κάνουν το καθήκον τους.

-Συντάξαμε και αποστείλαμε δημόσιο κάλεσμα στους πολίτες της Πάτρας για το δικαίωμα τους στην ησυχία. Προτείνουμε να μας στέλνουν τα παράπονά τους σε συγκεκριμένη ηλεκτρονική διεύθυνση. Μαζεύουμε τα παράπονα και αξιολογούμε τις περιπτώσεις ώστε να τις ομαδοποιήσουμε κατά το δυνατόν και μαζί με τους καταγγέλλοντες να δράσουμε αναλόγως.

-Συντάξαμε και αποστείλαμε επιστολή προς το Δήμο της Πάτρας και τον Διευθυντή της Αστυνομίας για τις ευθύνες τους όσον αφορά την εκτέλεση των καθηκόντων τους σε περιπτώσεις που αφορούν ηχορρύπανση. Παράλληλα είχαμε συνάντηση με τον Διευθυντή της Αστυνομίας όπου συζητήσαμε τα θέματα αυτά. Το αποτέλεσμα ήταν απαντητική επιστολή από την Αστυνομία όπου δεσμεύονται να στείλουν εγκύκλιο προς όλους τους υπαλλήλους τους για την αυστηρή εκτέλεση των καθηκόντων τους. Επίσης μας βεβαίωσαν σειρά παραβάσεων συγκεκριμένων  νυχτερινών καταστημάτων.

 

Copyright (c) ixoripansistop.gr 2013. All rights reserved.
Designed by Ergologic S.A.