Πραγματοποιήθηκε συνάντηση εκπροσώπων του Δικτύου Φορέων για την Προστασία από την Ηχορρύπανση με τον Αστυνομικό Διευθυντή Αχαΐας

Στα πλαίσια των επαφών με θεσμικούς φορείς της πόλης μας για το σημαντικό πρόβλημα της πάσης φύσεως ηχορρύπανσης, εκπρόσωποι του Δικτύου Φορέων για την προστασία από την ηχορρύπανση συναντήθηκαν την Πέμπτη 11 Ιανουαρίου με τον Αστυνομικό Διευθυντή Αχαΐας ταξίαρχο Κων. Κυριακόπουλο.

 

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης είχαν την ευκαιρία να εκθέσουν στον κ. Διευθυντή την κατάσταση που επικρατεί όσον αφορά στην ηχορρύπανση κυρίως νυχτερινών καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, στην τήρηση ωραρίου κοινής ησυχίας αλλά και νομοθεσίας για όλο το 24ωρο, αλλά και να ακούσουν τις απόψεις και τις ενέργειες που γίνονται από την πλευρά της αστυνομίας, όταν οι πολίτες ζητούν παρέμβασή της.

Ο Αστυνομικός Διευθυντής έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον και μας ενημέρωσε ότι το θέμα βρίσκεται ήδη στις προτεραιότητες της Αστυνομικής Διεύθυνσης, ανέφερε δε ότι θα εκδώσει διαταγή με οδηγίες και διευκρινήσεις προς όλα τα αστυνομικά τμήματα του νομού, την Τροχαία, την Άμεση Δράση, όπου θα επισημαίνεται στα όργανα της τάξης να δείχνουν ιδιαίτερη προσοχή και φροντίδα στην άσκηση των καθηκόντων τους και στην εφαρμογή των νόμων και να διευκολύνουν τους πολίτες όταν αυτοί ζητούν τη βοήθειά τους σε θέματα ηχορρύπανσης.

Μετά την εποικοδομητική αυτή συνάντηση, ελπίζουμε στη συνεργασία της Αστυνομίας και περιμένουμε τα αποτελέσματα των παρεμβάσεων να είναι θετικά για την υγεία και την ποιότητα ζωής των πολιτών της Πάτρας. Ωστόσο, το πρόβλημα δεν εξαντλείται μόνο με την τήρηση των καθηκόντων της αστυνομίας καθώς σε πολλές περιπτώσεις οι αστυνομικοί ναι μεν προβαίνουν σε διαπιστώσεις παραβάσεων και μηνύσεις, αυτές όμως ακυρώνονται στην πράξη από τη στάση υπηρεσιών του Δήμου, της Αποκεντρωμένης Διοίκησης αλλά και πολιτικών προσώπων που δεν εφαρμόζουν τον νόμο. Έτσι, έχουμε σκοπό ως Δίκτυο να συνεχίσουμε τις επαφές και με το Δήμο αλλά και με δημόσιες υπηρεσίες που έχουν σχετικές αρμοδιότητες αφουγκραζόμενοι τις ανησυχίες των πολιτών που τους καλούμε να συνεχίσουν να μας ενημερώνουν στο γνωστό email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. για τα προβλήματα ηχορρύπανσης στην περιοχή τους.

 

 

Copyright (c) ixoripansistop.gr 2013. All rights reserved.
Designed by Ergologic S.A.