Δελτίο Τύπου

Επιτυχείς δράσεις του Δικτύου για την Προστασία από την Ηχορρύπανση
 
Με ουσιαστική επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι δράσεις του Δικτύου Φορεών για την Προστασία από την Ηχορρύπανση με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα κατά του Θορύβου.
Το Σάββατο το πρωί 9 Μαΐου, πλήθος συμπολιτών πέρασαν από το περίπτερο του Δικτύου επί της Ρ. Φεραίου, όπου έλαβαν ενημερωτικά φυλλάδια και συζήτησαν με τα μέλη για τις βλαβερές συνέπειες της ηχορρύπανσης στην καθημερινή μας ζωή (κορνάρισμα, δυνατή μουσική, χαλασμένες εξατμίσεις, φωνασκίες κλπ) καθώς και τις ενέργειες που μπορούν να κάνουν για να προστατευθούν.
Συλλέχθηκαν επίσης αρκετές υπογραφές κατά των πάσης φύσεως πηγών ηχορρύπανσης, για να εφαρμοστεί επιτέλους η σχετική νομοθεσία και να μην κωφεύουν οι αρμόδιες Υπηρεσίες. Οι υπογραφές θα προωθηθούν αρμοδίως και ελπίζουμε να εισακουστούμε.
Τέλος, ομάδες μελών του Δικτύου μοίρασαν ενημερωτικό υλικό στα σταθμευμένα (και διπλοπαρκαρισμένα) οχήματα, σχετικά με τις αρνητικές συνέπειες του άσκοπου κορναρίσματος, μαρσαρίσματος, χαλασμένων εξατμίσεων κλπ στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.
Από το περίπτερο του Δικτύου πέρασαν-συνομίλησαν με τα μέλη, ο ευρωβουλευτής της Ομάδας Προοδευτική Συμμαχία Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο από το ΠΟΤΑΜΙ κ. Μιλτιάδης Κύρκος, ο Αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδος Γιώργος Κανέλλης, ο Αντιδήμαρχος Πάτρας κ. Παύλος Στάμος και ο Δημοτικός Σύμβουλος Πάτρας Ηλίας Γκοτσόπουλος.
Εντύπωση μας έκανε το γεγονός ότι ήταν πολύ περισσότεροι από πέρσι οι συμπολίτες που μας διατύπωσαν παράπονα σχετικά με κάθε είδους ηχορρύπανση, κάτι που σημαίνει ότι το πρόβλημα έχει κατά πολύ χειροτερέψει....
 
Οι Φορείς του Δικτύου για την Προστασία από την Ηχορρύπανση
—  ΚΙΝΗΣΗ ΠΡΟΤΑΣΗ www.protasi.org.gr
—  ΚΙΝΗΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΗΧΟΡΡΥΠΑΝΣΗΣ
—  ΚΟΙΝΟ_ΤΟΠΙΑ www.koinotopia.gr
—  ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΑΤΡΑΣ www.oikipa.gr
—  ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ www.politesendrasei.gr
 
Πληροφορίες για δημοσιογράφους: ΠΡΟΤΑΣΗ 2610.451790 (8-12π.μ.)
ΟΙΚΙΠΑ 2610.321010 (7–9μ.μ.), ΚΟΙΝΟ_ΤΟΠΙΑ 2615.002009
Copyright (c) ixoripansistop.gr 2013. All rights reserved.
Designed by Ergologic S.A.