Δελτίο Τύπου

10 Φεβρουαρίου 2015

Εκπρόσωποι του Δικτύου Φορέων για την Προστασία από την Ηχορρύπανση συναντήθηκαν με τις Αστυνομικές αρχές

Στα πλαίσια των επαφών του Δικτύου Φορέων για την Προστασία από την Ηχορρύπανση με τους αρμόδιους για το θέμα φορείς της πόλης, μέλη του συναντήθηκαν την Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2014 στα γραφεία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαΐας με τις Αστυνομικές Αρχές και συγκεκριμένα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Κ. Παπανικολάου, τον Διοικητή του 2ου Αστυνομικού Τμήματος κ. Γ. Διαμαντόπουλο και τον Διοικητή της Άμεσης Δράσης κ. Π. Δημητρόπουλο και αντάλλαξαν απόψεις για το θέμα της ηχορρύπανσης.

 

Συγκεκριμένα, οι εκπρόσωποι των Φορέων έθεσαν μια σειρά από θέματα που αφορούν κυρίως την ηχορρύπανση από νυχτερινά καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος έπειτα και από την πρόσφατη μεταφορά των σχετικών αρμοδιοτήτων από τους Δήμους στην Αστυνομία. Συζητήθηκαν θέματα όπως, το επιτρεπόμενο ωράριο λειτουργίας μουσικών οργάνων και τι γίνεται όταν αυτό δεν τηρείται, η εγρήγορση της Αστυνομίας σε σχετικές καταγγελίες των πολιτών, το τι γίνεται στην περίπτωση που ένα κατάστημα που στερείται άδειας ηχορρυπαίνει, το αν γίνονται επαρκείς έλεγχοι ηχορρύπανσης σε νυχτερινά καταστήματα και τέλος το να δημοσιοποιηθεί κάποιο email της Αστυνομίας ως ένας εναλλακτικός τρόπος για επικοινωνία και καταγγελίες.

Από τη μεριά τους οι εκπρόσωποι της Αστυνομίας έδωσαν στοιχεία των ελέγχων που γίνονται στα εν λόγω καταστήματα τονίζοντας την έμφαση που έχει δοθεί στο θέμα από το Σεπτέμβριο του 2014 με την ανάληψη των καθηκόντων του νέου Διοικητή του 2ου Αστυνομικού Τμήματοςδίνοντας παράλληλα τη διαβεβαίωση ό,τι οι έλεγχοι θα συνεχιστούν. Ανέφεραν δε και περιπτώσεις συγκεκριμένων καταστημάτων τα οποία δε συμμορφώθηκαν με τις υποδείξεις και τις μηνύσεις που τους έγιναν και τώρα έχει σχηματισθεί σε βάρος τους δικογραφία. Ο Διοικητής της Άμεσης Δράσης διαβεβαίωσε ότι με το υπάρχον προσωπικό, γίνεται ό,τι είναι δυνατόν για να βρίσκονται τα περιπολικά στον τόπο της καταγγελίας στο μικρότερο δυνατό χρόνο.

Η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα και υπήρξε διαβεβαίωση και από τις δύο πλευρές για συνεχή αλληλοενημέρωση και στενή συνεργασία για τη μείωση του σημαντικού αυτού προβλήματος. Συμφωνήθηκε ότι χρειάζεται η συμπαράσταση των δικαστικών αρχών για να διευκολυνθεί το έργο της αστυνομίας, της Δ/νσης Υγείας αλλά και των υπηρεσιών του Δήμου ώστε να είναι περισσότερο τυπικοί στο θέμα της έκδοσης αδειών (να τηρούνται αυστηρά οι προϋποθέσεις) γιατί μόνο μέσα από συντονισμένες προσπάθειες και συνεργασία μπορεί να αντιμετωπισθεί αποτελεσματικά ένα τέτοιο σοβαρό κοινωνικό πρόβλημα. Σε επόμενες συναντήσεις με τους υπόλοιπους φορείς και υπηρεσίες θα συζητήσουμε και θα ζητήσουμε την ορθή τήρηση του θεσμικού πλαισίου.

Τέλος να σημειώσουμε ότι οι πολίτες δεν πρέπει να είναι ανεκτικοί σε θέματα ηχορρύπανσης αλλά να αναζητούν τρόπους υπεράσπισης της ησυχίας τους σε επαφή με την Κίνηση κατά της Ηχορρύπανσης (www.ixoripansistop.gr).

 

 

Οι Φορείς του Δικτύου για την Προστασία από την Ηχορρύπανση

 

●  ΚΙΝΗΣΗ ΠΡΟΤΑΣΗ www.protasi.org.gr

●  ΚΙΝΗΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΗΧΟΡΡΥΠΑΝΣΗΣ

●  ΚΟΙΝΟ_ΤΟΠΙΑ  www.koinotopia.gr

●  ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΑΤΡΑΣ www.oikipa.gr

●  ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ  www.politesendrasei.gr

 

 

Πληροφορίες για δημοσιογράφους: ΠΡΟΤΑΣΗ  2610.451790 (8-12π.μ.),

ΟΙΚΙΠΑ  2610.321010 (7 – 9μ.μ.), ΚΟΙΝΟ_ΤΟΠΙΑ  2615.002009 

 

Copyright (c) ixoripansistop.gr 2013. All rights reserved.
Designed by Ergologic S.A.