ΗΧΟΡΡΥΠΑΝΣΗ ΣΕ ΣΤΕΡΙΑ ΚΑΙ ΘΑΛΑΣΣΑ

Αφόρητες πηγές ηχορρύπανσης στο παλιό λιμάνι αλλά και την πλατεία Όλγας.

Το Δίκτυο Φορέων για την Προστασία από την Ηχορρύπανση διαπιστώνει για μια ακόμη φορά ότι δυστυχώς τα προβλήματα της ηχορρύπανσης στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου μας δεν έχουν τελειωμό. Αυτή τη φορά –εκτός από την ηχορρύπανση των νυχτερινών μαγαζιών– έρχονται να προστεθούν περιπτώσεις από άλλες πηγές, όπως από ένα συγκεκριμένο καράβι στο παλιό λιμάνι αλλά και από «μουσικές συναυλίες» στην πλ. Όλγας.

Πιο συγκεκριμένα, όσον αφορά το πρώτο θέμα, περίοικοι του παλιού λιμανιού επικοινώνησαν ζητώντας τη συνδρομή μας ώστε να απαλλαγούν από τον εξαιρετικά δυνατό θόρυβο που κάνει ένα συγκεκριμένο καράβι το οποίο αγκυροβολεί περίπου στην περιοχή του παλιού σταθμού υποδοχής. Το εν λόγω καράβι, όταν βρίσκεται εκεί, έχει τις μηχανές του συνέχεια αναμμένες και προκαλεί μεγάλο θόρυβο με αποτέλεσμα οι περίοικοι να μην μπορούν να ησυχάσουν. Στη γειτονιά συστάθηκε ομάδα πρωτοβουλίας που συνέταξε επιστολή μαζί με δεκάδες υπογραφές των περιοίκων και τα απέστειλε με τη μορφή διαμαρτυρίας προς τους αρμόδιους φορείς.

Πολύ έντονη είναι επίσης η όχληση που προκαλείται από τις υπαίθριες συναυλίες που λαμβάνουν χώρα ΚΑΘΕ Παρασκευή και Σάββατο στην πλατεία Όλγας. Δεκάδες κάτοικοι σε μια κατεξοχήν αστική και πυκνοκατοικημένη γειτονιά της Πάτρας πέραν της ηχορρύπανσης που έχουν να αντιμετωπίσουν την ημέρα λόγο της διαμονής τους στο κέντρο της Πάτρας βρίσκονται αντιμέτωποι με τα ντεσιμπέλ της μουσικής στη διαπασών μέχρι πολύ αργά το βράδυ και ενίοτε μέχρι τις πρωινές ώρες.

Το Δίκτυο ενώνει τη φωνή του με αυτή των κατοίκων και καλούμε όλους τους αρμόδιους φορείς να αναλάβουν επιτέλους τις ευθύνες τους και να προβούν στις νόμιμες και ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΕΣ ενέργειες που θα απαλλάξουν τους κατοίκους της πόλης από αυτό το μαρτύριο της ηχορρύπανσης και της φασαρίας. Ήδη δοκιμάζονται οι αντοχές των πολιτών από ποικίλα προβλήματα, άγχη και στενοχώριες. Ας μην επιβαρύνεται η ψυχική αλλά και σωματική τους υγεία ΚΑΙ από το θόρυβο. Αρκετά!

Copyright (c) ixoripansistop.gr 2013. All rights reserved.
Designed by Ergologic S.A.